a

Hartje Nieuws

 

6.  Het roer gaat om! Zing je mee ?  riny

 

Zo langzamerhand wordt alles weer levendig om ons heen en

veranderen de steden in een meer kleuriger omgeving. Toeristen toeren, wandelen door bossen of het platteland. Velen zoeken cultuur in wereldsteden of bezoeken idyllische dorpjes voor de sfeer. Op zoek naar vertier, gezelligheid en vooral naar elkaar...

Bewoners van de binnensteden, lange tijd gevrijwaard van alle drukte, delen graag weer hun geneugten, en vriendelijkheid.

Kades en straatjes stromen vol vrolijke mensen, verwachtingsvol en opgetogen in het rond dwalend, ook  ‘de’ Wallen doen weer mee!

Het uitzicht over het water is als vanouds, salonboten liggen aan de Amsterdamse kade, wachtend op het vaarbewijs, de vergunning voor de kapitein. Generaties lang zijn authentieke Salonboten intact gehouden, tot groot plezier van vele bezoekers. De stoere kapitein aan het roer vertelde met hart en ziel over zijn avonturen van verhalen uit voorbije tijden, van weleer: zo ging men eerst langs bij de kastelein voor een ‘pikketanissie’, vervolgens bij de visman voor een haring-aan-de-staart en een gezellig praatje.

Een dansje  bij de orgelman maakte je blij,  je gunde hem een paar munten in zijn mans-bakkie. En dan voort, huppelend naar de  boot waar de accordeonist zijn deuntje speelt en velen vrolijk meezingen.

Jongens, het is feest aan die Amsterdamse grachten, zing je mee met De Salonboot van Amsterdam ?  Het roer gaat om!

 

Ga naar Gedichten  / I. Lied - De Salonboot van Amsterdam voor Notenschrift & Melodie.

 

Augustus 2021