1Let op: Aanpassing Wandelingen i.v.m. Corona:

 

Wandelingen door Hartje Mokum kunnen op dit moment door corona (tot nader bericht) uitsluitend gepast en in overleg plaatsvinden omdat wij uiteraard de regels van het RIVM in acht blijven nemen. Natuurlijk kunt u ons altijd mailen of bellen voor informatie. Wij begeleiden in overleg ook groepjes vanuit Joure in Friesland, maar let op, er is altijd eerst overleg over tijd en (reis) kosten, uiteraard zijn ook versnaperingen onderweg voor uw eigen rekening ).

 

Wandelingen met Hartje Mokum kunt u boeken van 6 tot 10 personen ( óf in overleg met kleinere groepjes ). U dient zich altijd vooraf aan te melden zodat wij vóór de wandeling uw wensen en de dag-invulling kunnen bespreken. Bij grotere gezelschappen wordt altijd een een extra gids ingezet. 

 

Maak eens een wandeling door het oude centrum van Hartje Mokum en hoor bijzondere verhalen van een voormalig kroegbazin....

De rondleiding gaat door de historische binnenstad, langs kerken, synagogen, steegjes, het Waterlooplein en de omgeving Nieuwmarkt, de voormalige Joodse woonbuurten. We verkennen een deel van de lastage met haar prachtige bomen en grachtjes. Tijdens deze interessante, boeiende rondleiding krijgt u uitleg over vele verschillende tradities en wetenswaardigheden. Bijzondere anekdotes uit een rijk verleden van gastvrouw Riny Reiken, voormalig eigenaresse van een oud Hollands proeflokaal passeren ook de revue. Zij vertelt haar anekdotes, gebbetjes en verhalen uit eigen boek. Bezoek authentieke en bijzondere monumenten, van de Gouden eeuw tot Jügendstill en hedendaagse bouw. Laat u vooral inspireren door de mooie en boeiende omgeving van Amsterdam.

 

* Wandelingen door de oude binnenstad mét presentatie. 

Tijdens dezelfde rondleiding als hierboven vermeld, vertellen wij u ook over onze verzameling romantische likorettes. De drankjes zijn te koop in de webwinkel en ontstaan uit waargebeurde verhalen. Elk drankje heeft een eigen geschiedenis. Neem gerust alvast een voorproefje bij onze producten, verhalen en/of gebbetjes. Gaat u mee met Hartje Mokum?

Graag verzorgen wij voor u een dag in stijl, een onvergetelijk moment,

Laat u verrassen, welkom in Hartje Mokum.

U kunt het contactformulier op deze website invullen.

 

12