Beste mensen,

 

Deze nieuwsbrief gaat over wachten in coronatijd.

Tip: Beleef romantiek en gezelligheid met Hartje Mokum,

 

Je kunt wachten tot je een ons weegt, wanneer je op iets hoopt dat echt onmogelijk lijkt. Je kunt wachten tot Pasen en Pinksteren op één dag valt, als datgene wat je verwacht nooit zal gebeuren. Als je lang wacht, dan wordt je misschien nog wel eens een meisje of een jongetje.

Deze gezegdes klinken bekend in de oren; ik kreeg die wijsheden mee vanuit mijn ouderlijk huis. Daar ben ik dankbaar voor. Het hoorde erbij, al begreep ik er als kind nog niet veel van. Op den duur leerde ik hier veel van en ik gaf ze ongemerkt door bij bepaalde gebeurtenissen in het leven.

Op feestdagen, verjaardagen, Sinterklaas en Kerst maakten we gedichtjes en surprises. Die spannende momenten zal ik nooit vergeten. Nu ik ouder wordt, komt het steeds vaker terug; ik realiseer me dat de spreuken me met beide benen op de grond hielden. Vele voorvallen, herinneringen spoken hierdoor regelmatig door mijn hoofd.

Ook van mijn drukke horeca carrière meer dan dertig jaar in de Amsterdamse binnenstad, het hart van Mokum, heb ik vele dingen beleefd met mensen uit allerlei windstreken, ieder met zijn of haar cultuur en gezegden.

riny

Ik denk vaak terug aan die avonturen, nu mijn proeflokaal In de Olofspoort verkocht is en omgedoopt tot Louis Bar. Na een bloeiende start van vader Louis en zijn dochter Celine, gooide het corona virus daarna roet in het eten, wat betekent dat hun plezier op dit moment behoorlijk vergald is. En dat geldt niet alleen voor deze hardwerkende mensen, maar voor de gehele horeca. Op dit moment is de situatie schrijnend, bedroevend, huilen met de pet. Het raakt me diep in het hart. Ik kan alleen maar hopen dat zich alles ten goede mag keren. De uitkomst is onzeker. Helaas zal het nog een lange tijd gaan duren voordat wij elkaar, geliefden, familie, vrienden en relaties weer de hand kunnen schudden, mogen omarmen, knuffelen, zoenen. Wanneer de grote verlossing zal komen blijft een prangende vraag. Het zal een wonder zijn als alles weer zal zijn als voorheen.

Zolang het duurt, steek ik kaarsjes aan, als symbool van meeleven en hoop. Voor de zorg en de ouderen die alleen zijn, voor zieken en getroffenen. Hoewel we nu meer op onszelf zijn, zit er niets anders op dan elkaar op een andere manier te steunen. Tot we hier doorheen zijn zullen we onze feestjes op andere wijze vieren. Zolang als het duurt, beleven we meer de huiselijke sfeer, waar het gezellig en warm kan zijn.

Dan is het tijd voor Hartje Mokum likorettes. De romantische likorettes dragen bij aan een sfeermoment. Hoe zou het zijn om thuis een proeverij te organiseren, of is het een idee een waardering te sturen naar iemand, om wie je veel geeft?

De decoratieve beugelflesjes van Hartje Mokum, prachtig van kwaliteit, zijn leuk om cadeau te geven. Bovendien heel geschikt voor hergebruik. Verras je partner, vriendin, vriend, kind, ouder, broer, zus, opa en oma op originele wijze. Maak er een onvergetelijk moment van. Juist nu we elkaar zo moeten missen, is dit een mooie kans. Het cadeau is op zich al een surprise, de mooie houten harten ( zelf te beschrijven of met tekst, Fijne Feestdagen of Prettige Feestdagen ) een 'must'. In dit voorproefje de namen van onze Hartje Mokum likorettes:                   

Afzakkertje                            

Allemansvriend

Appel Kaneel

Bouquet

De hooghe noot

Drop

Halleluja   

Kersenbonbon

Klavertje drie

Kletsmajoor

Pak me dan

Passies

Rozen

Sailor

Smûk

Volmaakt Geluk

Wallengang

Zuurporem

 

De smaak van ons Hartje Likorettes is voortreffelijk, een sensatie!

In onze webwinkel is keuze uit het hele assortiment van Hartje Mokum.

De collectie Hartje Mokum likorettes is ontstaan uit bijna vergeten, uit het leven gegrepen, korte verhalen rondom de Amsterdamse Zeedijk in de jaren rond 1990-2019. Aan elk drankje zit een spannend verhaal vast. De waargebeurde verhalen brengen tradities weer tot leven. Is het niet geweldig samen herinneringen op te halen, of toekomstplannen te maken en stralende gezichten te zien?

 

Voor de gelegenheid schreef ik Gebbetje 11 en 12, Het thema is 'wachten', veel leesplezier!

 

Dichter Thom de Lagh, die samen met Bas Marree het nieuwe theater Café Mascini   https://cafemascini.nl/

op de Zeedijk opende, schreef twee prachtige gedichten aansluitend op :

gebbetje 11 over bodypainer Willem Buis,  Halleluja.

gebbetje 12 over Riny Reiken, D'Engelen van de Poort.

 

* Hartje Mokum, Riny Reiken / 30-10-2020

 

Copyright Hartje Mokum